30 Kasım 2008 Pazar

Lütfen Okuyun!

Beni takip eden arkadaşlarımın bildiği gibi, "Alaaddinin Sinirli Ablası" adlı blogta da yazıyorum. Kendisini bu konuda çok başarılı bulduğum değerli blog yazarlarımızdan Alaaddin'in nam-ı diğer Zehirli Örümceğin kurduğu bu blogta, yine birbirinden başarılı ve kendi özel bloglarında da ayrı ayrı takip ettiğim 10 bayan blog yazarı arkadaşımla birlikte genelde günlük hayatta sinir olduğumuz, kendimizce doğru bulmadığımız olayları yazıyor ve eleştiriyoruz. Zaman zaman aldığımız bilgiler veya yaşadıklarımız dahilinde sosyal mesajlar veriyor, zaman zaman duygusal patlamalar yaşıyor ve siniri, stresi bir yana atarak şiirimsi yazılar paylaşıyor, zaman zamansa gündemdeki konuları tartışıyoruz.

Bu 10 bayan blog yazarı arkadaşımdan biri olan beenmaya'nın son gönderilerinden birine dikkat çekmek istediğim için bu yazıyı yazma gereği duydum. Son zamanlarda benim de birçok blogta, yazıların altındaki yorumlarda rastladığım ve geçenlerde -bundan bir önceki gönderimde- sonunda benim de başıma gelen bir olayı sevgili beenmaya o kadar güzel, o kadar net anlatmış ki tüm blog yazarı veya sadece okuyucu olarak aramızda bulunan arkadaşlarımızın kesinlikle okuması gereken bir yazı olduğunu düşünüyorum.

Özellikle, hayatımızdan sadece bir kesit içeren küçük bir yazıya hatta sadece bir-iki cümle veya sözcüğe dayanarak karakter analizi yapan, insanları yalancılıkla ve hatta çok komik hayal kurmakla suçlayan kişilerin alması gereken çok önemli mesajlar var bu yazının içinde...

beenmaya'yı öncelikle bu duyarlılığı ve sonra da böyle bir konuyu, "ancak bu kadar güzel anlatılabilir" denecek kadar yazıya dökebilmedeki başarısı için kutluyorum. Lütfen okuyun;
Burası Neresi? ve lütfen yazı ile ilgili yorumlarınızı oraya yapın.

Tanımadan tanımlamayacağımız ve anlamadan yargılamayacağımız, keyifli, huzurlu ve mutlu paylaşımlar diliyorum. Sevgilerimle... 

4 yorum:

Zeugma dedi ki...

Efendim,ben konuyla ilgili yorum tercihimi buradan yana kullanmak istiyorum izninle :)
Bir önceki yazında ''Adsız'' adı altında kim olduğu,ne idüğü beliriz,fakat asıl kıskanç ve yalancının kendisi olduğu çok bariz bir insan müsveddesi vardı.
Chaotic'ciğim sen büyük bir insanlık örneği sergileyerek bu kişinin yorumunu yayımladın ama inan değmezdi..
Gelen yorumlar için bize eleme şansı verildiğine göre hiç uğraşmadan SİL GİTSİN'den yanayım ben.Her zaman..
Çünkü sinek küçüktür ama mide bulandırır yine de..
Şöyle diyeyim..Bizler internet ortamında her türlü insana açığız bloglarımızla..Dünyanın her yerine ulaşıyor yazdıklarımız anında..
Bir düşünsene,nette gezen kaç çeşit psikopat,katil,sapık,hırsız,arsız,iffetsiz gibi ..kötü sıfatları taşıyan insanlarla yüzyüze gelme ihtimalimiz,onlara rastlayıp yorumlarının blogumuza düşmesi ihtimalini..Hiç de küçümsenecek oranda değil..Yazacak,bu konuyu genişletecek pek çok örnek daha verilebilir.O yüzden daha fazla uzatmıyorum..
Ve tekrar ediyorum:
TEK ÇARE :
HOŞLANMADIĞIMIZ YORUMLARI YAYIMLAMAMAK..
Sevgilerimle :)

Üfürükten Prenses dedi ki...

adsızlar beni genelde güldürüyor sizin de güldüğünüz gibi eşinizle..
adsız bir sapığım vardı,telefon sapığı türünde..
yazdıkların şöyle böyle diyerek sürekli küfür ediyor ama sürekli de okuyordu niyeyse..

bir gün ona has bir yazı yazdım..
ve o gün bitti yorumları..o yazıya bile yorum yazmadı..
hatta bir daha adsız türünde kimse bana yorum yazmadı :) o kadar etkileyici bir yazı oldu galiba..

özellikle bayan bloggerlar nedense daha sık muhatap oluyor bu tip insanlarla.. nedenini cidden bilmiyorum.. bir rahatsızlık belki.

bence söylenecek her söze hazırlıklı olup,onları ciddiye almamalıyız..

Godsyndrome dedi ki...

Ben o yorumu okumamıştım.Adsız arkadaşa çok teşekkür ederim gecenin bu saatinde güldürdü beni. (gülmek ne ki,koptum burda:)

Adsız dedi ki...

şahsen ben adsız olan yorumları hiç tasvip etmiyom yani olabilir belki kullnıcı adınız yok hade oleleri çok var ama adsız yapıp sayıp sövenlerin daima karşısındayım hele bu bizim savgili bayan blogculara yapılınca ayrı. Bu yüzden bu yazı çok müthiş olmuş bununla ilgili bi destek kampanyası çıkaralım "adsız yorumları yayınlamayalım" diye bakalım ne olcak....