9 Ocak 2009 Cuma

İlla ki...

Canım kardeşim Godsy sevdiğim mekanlar konusunda fi tarihinde mimlemişti beni. Geç de olsa mutlaka paslanan mimleri yanıtlıyorum. Ben, birtakım mecburiyetler yüzünden kendi şehirlerimde (İstanbul ve Eskişehir) yaşayamayan biri olarak her ne kadar bu çok sevdiğim mekanlara her canım istediğinde gidemesem de senelik izinlerde ipinden boşanmış atlar gibi koştura koştura giderim. Buralar nereler mi?  

Eskişehir'de isem mutlaka Venedik Pastanesi'ne uğrarım. Hele mevsimlerden yaz, günlerden pazarsa (pazar olması gerekmiyor tabii ki, lafın gelişi... :) buz gibi limonata yanında o eşsiz yaş pastasını yerim.



Eskişehir Hayal Şarap Evi'ne giderim.






İstanbul'daysam asla Ikea'ya uğramadan, mum-tealight manyağına dönmeden ve İsveç köftesini yemeden dönmem. Ayrıca turkuaz ve kahverenginin uyumuna aşık olaraktan böyle de poz veririm. =)











 
İstanbul'un en ünlüsü Çınaraltı diğer adıyla Süper Baba kahvesi pazar kahvaltıları için biçilmiş kaftandır. Kahvaltıdan sonra aşağıdaki manzaraya karşı çay içilerek saatlerce kitap okunabilir, bulmaca çözülebilir fakat iyi yerlerden birine konuşlanabilmek için erken gitmek gereklidir.










 



İstiklal Caddesi'ndeki tarihi Cumhuriyet Meyhanesi vazgeçilmezim bir yerdir. Zaten adı yeter değil mi? Nostaljik anılarla dolu, kabuğunu sıyıra sıyıra yemekten hoşlandığımız bol limonlu karideslerin ve eşsiz mezelerinin büyüsüne kapılarak eşimle rakı limitimizi her zaman aştığımız ve buna bağlı olarak zil-zurna sarhoş olup eve dönüş yollarında öpüşmekten ve kahkaha atmaktan kırıldığımız bir yerdir. Bu, her zaman böyledir ve hiç değişmez.













 Büyükada'ya bayılırım. Mümkün olsa orada yaşarım.












Eğer eşimin şehrindeysek mutlaka bir gece Arap Şükrü'de fasıl-rakı-balık yapmak isterim. Arap Şükrü, balık lokantalarının, sazlı-sözlü eğlence yerleri ve barların olduğu turistik, trafiğe kapalı, Bursa'nın Nevizadesi haline gelmiş bir sokaktır.








 








Ayrıca iskenderi illa ki Bursa'da yemeyi tercih ediyorum çünkü orada yedikten sonra başka hiçbir yerde iskender yiyemez oldum. Bunun için de vazgeçemediğim mekan;


Eğer bir gün yolunuz Bursa'ya düşerse ve dediğim gibi sonrasında başka hiçbir yerde iskender yiyememeyi göze alıyorsanız mutlaka buraya uğrayın ve kullandıkları o özel sos ve tereyağının tadına varın. Ayrıca mekan olarak da çok nezih ve temiz bir yerdir.

Sevdiğiniz yerlerden ayrı kalmamanız dileğiyle...

17 yorum:

ESRİK dedi ki...

Bursa'da 1 yıl kaldım. Ve ordan ayrıldığımdan beri hiçbir döner ve iskenderden keyif alamıyorum:(

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Bende gidip görmek isterdim o mekanları.İnşallah birgün:))

Unknown dedi ki...

yazıya not: maddiyatınız çok iyi değilse bursada iskender yemeyin.. hele iskenderi seviyorsanız bırakın o tad sizde dönerimsi birşey olarak kalıp gitsin.. o hatayı yapanlardan ve o güzelim iskenderden uzak kalanlardanım... ahh ahh.. :)
hayran oldum yannız ablacım.. çınaraltını görünce acaba kınalıadadaki çınaraltı mı dedimmm.. değilmiş :))

Zeugma dedi ki...

Sevdiğin mekanlar şahane gerçekten..
Yaş pasta,İskender..sabah olmasına rağmen canımı istettin ya :))
Bursa'da bahsettiğin mekanda birkaç kez İskender yedim..
Tıpkı seninle aynı görüşlerim..Öyle bir lezzet olamaz..Böyle bir döner yok..!!
Ben de maalesef başka dönerleri beğenmiyorum artık..
Sen bunları seviyor,yiyor ve fotoğraflardaki gibi incecik kalabiliyorsun demek..
Ne diyeyim Allah'ın şanslı kullarındanmışsın:)
Eline sağlık,hem yazı hem fotoğraflar güzeldi,zevkle okudum :)
Sevgiler canım:)

41 kitchen dedi ki...

Çok hoş mekanlar, aslında hiçbirini görmediğim için şanssız hissettim kendimi=) bu arada Eskişehirle ilgili çok hoş bi video geçmişti elime ama kaybettim=) bulur bulmaz ekleyeceğim bloga=) çok seveceksin eminim.

daksit dedi ki...

Hayatımda hiç iskender yemedim. Duyan herkes şaşırıyor ama bilmiyorum yemedim işte. Belki birgün denerim. :)
Sevgiler.

Godsyndrome dedi ki...

Ablacım onca iş güç arasında zaman ayırıp gerçekten uğraşarak yazmışsın,teşekkür ederim.Bursa ya da eskişehire gidersem bunlar aklımda olacak:)

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

iskender için doğru mekan ablacım, tebrikler...ayrıca bursaya da ikea yeni açıldı da, şu isveç köftesi güzelse bir de biz yiyelim yahu, nasıl tavsiye eder misin?

brk

Adsız dedi ki...

ah ah keşke orada olsamda oralara takılsam...

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

ablacım eskişehir e döner dönmez hayal şarap evi ne bi uğrıycam:D bakalım nasıl bir yermiş:D:D ayrıca eğer bir daha bursa da iskender yeme fırsatın olursa bir de uludağ kebpçısını dene derim ben..

cka

MyBiber dedi ki...

ARKA SIRA HANEDANLARI :D Önce,
@brk; evet isveç köftesini mutlaka denemelisin. Özel bir sosla sunuyorlar. Sanırım lezzeti o sostan geliyor fakat tek başına da gayet başarılı bir köfte. Üstelik porsiyonları çok bol ve ekonomik.

@cka;Uludağ Kebapçısı'nı da biliyorum. Bilmez miyim? :) Eski garajın orada değil mi? İlk defa, lisedeyken okul gezisi sırasında uğramıştık. Gerçekten kebap üzerine tek geçilecek yerlerden birisi fakat iskenderi illa ki yazımda belirttiğim yerde yemeyi tercih ediyorum. :)

Adsız dedi ki...

Canım,Canım,Canım... ne güzel yerler.Ben de seninle gezebilir miyim?Nütfeeen :D

MyBiber dedi ki...

@Royal'cim; ben 15 tatilde İstanbul'dayım. Bahsettiğim yerlerin hepsine gideceğim kısmetse... :D Gel, birlikte gezelim. ;) :)

Adsız dedi ki...

Ablacım en baştaki pastayı bana verebilir misin lütfen :D

cesetizleri dedi ki...

kaliteli zevkler:D

Tyler Durden dedi ki...

Ara sıra tüm blogları gezerim. Dün 30'a yakın blog açtım uykum geldi yattım. Bugun bakabildim sitelere. Bu bloga geldiğimde bu yazı beni şok etti. Biri benim için yazmış olmalı dedim. 2 gün önce Cumhuriyetteydim. Fasıl katında.
Cumhuriyeti 15 yaşında keşfettim. Ondan önce kadıköy güğümde bira içerdim:) Geçen haftasonu çınaraltında kahvaltımı yapıp çayımı için dergilerimi okudum. Çınaraltını 13 yaşımda keşfetmiştim. Kuleli Askeri Lisesine kayıt yaptırırken. Çengelköy gerçekten güzel bir yerdir. Hatta geçen gittiğimde karakolun yanında ucuz ekmek arası ve bira satan bir yer vardı ufak, orası kapanmış, çok üzülmüştüm. Orda şarhoş olur okula giderdim.

Ikeanın malları çok adi fakat gerçekten tasarımda iyiler. 25 m2 ye sıkıştırdıkları evlere hayranım:) Ikeayı geçen yaz ilk evime eşya alırken keşfettim:)

Büyük adayı 16 yada 17 yaşında gittim. Sevgilimle. büyük ada baharları güzeldir. İki baharda çok güzeldir. Sonbaharda güzeldir ilkbahardada.

Güzel bir geçit oldu benim için. Yazınız için teşekkürler.

Tyler Durden dedi ki...

Benden 12 yıl büyük olsanda evli olmana ve bu kadar zevk sahibi birini kaybetmeme üzüldüm:) Eşinizli mutluluklar dilerim.