31 Ağustos 2008 Pazar

Zafer Üstüne Zafer!

"Zafer Üstüne Zafer!"
demem o ki; beş gün önce eşimle evliliğimizin 12. yıldönümüne erişme zaferini kutlamıştık. Bugün de büyük zaferin 86. yıldönümünü...

Zira bugün aynı zamanda, "Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" de olduğu için önemli ve anlamlı bir bayram bu bizim için.

Yine her zaman olduğu gibi, herşeye rağmen(!) yüreğimizdeki coşkuyu, içimizdeki umudu birazcık bile olsun kaybetmeden alnımız açık, başımız dik büyük bir gurur ve onurla en güzel şekilde Büyük Zafer' in 86. yıldönümünü kutladık. Orgeneral Başbuğ'un Anıtkabir özel defterine yazdığı ve daha sonra da yüksek sesle okuduğu şu yazıyı burada yayımlayarak daha fazla söze gerek kalmadığını düşünüyorum: 

"Ebedi önderimiz ve başkomutanımız Yüce Atatürk, Yüce Ulusumuzu bağımsızlık ülküsü altında birleştirmek için verdiğin büyük mücadeleyle kazanılan zaferin 86. yıl dönümünde yüksek huzurunda bulunmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Tüm zorluklara rağmen düşman orduları karşısında elde ettiğin, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştır. Ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısı üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda yürüyüşüne devam edecektir. Bu zaferle kurduğun Cumhuriyet'in temel niteliklerine yürekten bağlı personeli ve çağdaş harp gücüyle Türk Silahlı Kuvvetleri, ulusunu bu kararlı ilerleyişten alıkoymak isteyen güçler karşısında dün ve bugün olduğu gibi yarın da en büyük güvence olacaktır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, en değerli emanetin olan Cumhuriyet'e sonsuza kadar sahip çıkacağına olan sarsılmaz inancımla, huzurunda saygıyla eğiliyorum. Ruhun şad olsun." 

Herşeye inat, sarsılmaz inancımızın ve içimizdeki coşkunun daha da artarak çoğalacağı nice Zafer Bayramlarına erişmek dileğiyle yüreği Atatürk aşkıyla çarpan, Cumhuriyet'ine sahip çıkan tüm insanlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum!

1 yorum:

hTc dedi ki...

Bu ülkeyi herşeye rağmen koruyan da az da olsa hala direnen ve hala coşkulu olan insanlar galiba...Geç oldu ama kutlu olsun=)