5 Aralık 2008 Cuma

Bir Garip Blog Sahibesi


Serzeniş Meraklısı ve onun Kuzucuğu tarafından mimlenmiştim. Biliyorum çok geciktirdim fakat istedim ki garip huylarımı sevgili eşim yazsın. Böylesi bana daha mantıklı geldi, çünkü "başkasına garip gelen gerçekten gariptir" diye düşündüm. Bana garip gelseydi zaten garip huylarım olmazdı değil mi? Gerçi bazen çoğu şeyi garip ve anlamsız olduğunu bile bile yapıyoruz ya, neyse... İşte onun ifadeleriyle bir garip blog sahibesi:

MÜGÜCÜĞÜM'ÜN GARİP AMA GERÇEK HUYLARI 
Canınızdan çok sevdiğiniz birinin huylarına "garip" demek gerçekten çok garip. Belki de siz ona o garip huylarından dolayı aşıksınız. Hani o huylar olmazsa neredeyse diğer insanlar gibi size sıradan gelecek. Her neyse lafı fazla uzatmadan sevgili eşimin garip ama tatlı huylarını sizlerle paylaşayım…

İki kazak, bluz, ayakkabı vs. arasında kalarak, hangisini giyeceği konusunda fikrimi sorduğunda mutlaka benim söylediğimin dışındakini giyer. (Bunu fark ettiğimden beri beğenmediğimi önce söylüyorum.)

Bana kızdığında bunu hemen belli etmez, ama sonra mutlaka misli ile ödetir.

Sabahları yataktan geç kalkmasının hep bir sebebi vardır.

Konuşurken çoğunlukla "P" leri patlatır.

Bir söylediğini en az on kez daha tekrar eder.

Yüz tane ayakkabı ve çizmesi olsa kesinlikle yüz birinciyi de ister.

Tertip, düzen ve simetri hastalığını pc. içinde bile devam ettirir. Mesela pc. deki bütün şarkılar şu düzen içinde olmalıdır. Örn: "SEZEN AKSU_Küçüğüm" Bu şekilde yazılı olmayanları siler, yeniden yazıp düzenler, saatlerce uğraşır. Geri dönüşüm kutusunun dolu olmasına asla tahammül edemez.

Kıyafetlerimi çıkartıp yatağın üzerine bıraktığım zaman trip yapar ve, "herkes kendi kıyafetini katlayıp kaldırsa ortalık bu kadar dağılmaz ve ben bu kadar yorulmam!" der fakat katlayıp gardroba koyduğum zamansa katlayış tarzımı beğenmez. Bozup yeniden katlamaya kalkar. Kızıp durduracak olursam bekler fakat içi içini yer. Gece uyuduğumu sanıp yavaşça kalkar ve karanlıkta kendi bildiği gibi katlayıp yatar. Rahat eder!

Sol tarafımda asla yürüyemez.

Limon kesemez, ıslak ayakla halı üzerine basamaz ve "orlon"dan yapılmış eşyalara dokunamaz, hatta adının geçmesi bile yeter. İçi gıcıklanır.

Özellikle çorapla yatar ve yatağın içinde, "ayaklarıyla çorabını çıkartmaya çalışmayı" sever.

Tavuk veya tavuklu bir yemek yediği zaman karnı doymaz. Sofradan kalktıktan yarım saat sonra yeniden acıkır.

Yolcu otobüsünde 1-2 ya da 3-4 numarada yolculuk etmek ister. Eğer doluysa ve başka firmalarda da bulamazsak seyahati iptal eder. Aramızda kalsın, pek bir inatçı keçidir.

Misafir geleceği zaman bir kaç gün öncesinden telaşlanır, geceleri uyuyamaz. Beni de uyutmaz.

Pilav sevmez, mecburiyetten yemek zorunda kalırsa yoğurtla karıştırarak yer.

Çok acıktığı zaman çene kemikleri sızlar. :)) Özellikle ramazanda ezanın okunmasına birkaç dakika kalmışken iftar sofrasındaki yiyeceklere bakarken...

Buzdolabımızın içi bile bir gardrop düzenindedir. Her şeyin bir yeri vardır ve asla bozulmasına tahammül edemez. Krem peynir camlı bölmedeyse alındıktan sonra tekrar aynı yerine konmalıdır. Gardroptaki askılar gibi raftaki sütlerin, meyve sularının vs. ağız kısımları da bir yere bakmalıdır. Birisi ters dönecek olsa anında düzeltir. Kendileri çok simetriktir. :)

Gece yatmadan önce gözünün önüne gelen ve dikkat çeken bütün eşyaları kaldırır. Bir tek kendi gözünün önündekileri mi? Çocukların odasındakileri de... Gece uyandıkları zaman uyku sersemi bir şeye benzetip korkmasınlar diye... En son çocukların odasının önüne denk gelen antredeki ayaklı askıyı taşıyordu.

Mutfak tezgahının tamamen boş olmasını ister. Özellikle yatmadan önce... Eğer ondan sonra yatmışsam kalkıp kontrol eder, kül tablası dahi olsa yıkayıp, kurular ve yerine kaldırır.

Çamaşır askısında çamaşır bekletmek istemez. Ev derli toplu bile olsa eğer askıda çamaşır varsa her yer dağınık gelir ona...

Tatlıyla tuzluyu karıştırarak yemeye bayılır. Mesela beyaz peynir üzerine çilek reçeli koyup yer ya da kızarmış, yağlanmış ve hafif tuzlanmış ekmeğe bir de bal sürer, tuzlu fıstıkla kuru kayısı yer... 

Daha fazla tehlikeli olmadan bitirsem iyi olacak. Hatta, "Eleştiriyi pek sevmez." diye bir son şık daha ekleyeyim ki, bana aksini ispat etmeye çalışırken tek tek bütün şıkların hesabını vermekten kurtulayım. :p 

Blog Sahibesinin Eşi.

19 yorum:

Adsız dedi ki...

anaaaaaa...

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

allaaaa!!!
evde çıngar çıkabilir, kendi annemden biliyorum, galiba müjgan abla gibi kadınların, hayatta en sevmediği şey, evi dağıtanların onları eleştirmesidir...

brk

Unknown dedi ki...

çok teşekkürler mimi yanıtladığın için ablacım ve onun çok sevdiğimiz, ama başı yanabilme ihtimali olan eşi :Pp
düzen hastalığı, simetri düşkünlüğü.. böyle biriyle yaşamak iyi olsa gerek he eniştecim :)))
saygılar..

Adsız dedi ki...

benim güzel ablaam okurken cok neşelendim. Eniştede blog tutsun yav :D:D Cok tşkler mimimizi cevapladıgınız için :) Ha bu arada söylemeden edemicem şu yatakta corap cıkarma işini bende yapıyorum kıh kıh :)

ESRİK dedi ki...

Ben enişte beyi takdir edeceğim.

Bu huyların çoğu bende de var. Çok gerekli gibi uğraştığım takıntılarım her ne kadar arada bir ipin ucu kaçıyorsa da.:))))

Godsyndrome dedi ki...

dın dın dın dın diye gerilim müziği yapmak istedi canım, ah Erol ağbi ah müjgan apla senin bi tane kötü huyunu yazmadı bu blogda (tehlikenin farkında mısın?)şaka bi tarafa yine çok güzel bi yazı olmuş :)

Zeugma dedi ki...

Ne kadar sıradışı bir mim olmuş:)
Çok severek okudum,sürekli gülümsedim ve ne hikmetse hepsini de Chaoticciğim'e yakıştırdım.
Bunları yaparken ne şirindir kimbilir,görmek isterdim :D

Hakkıdır hakka tapan... :)))
Hepsi tertip düzen,titizlikle ilgili aşağı yukarı..
Peki sevgili eniştemiz,Mügücüğünüz tam tersi olsaydı,gamsız,vurdumduymaz,duyarsız bir şekilde oturup dursaydı hiçbir şeyle ilgili tepkisi,fikri bulunmasaydı ? Onu şirin bulur muydunuz? :)
Ben sadece tavuk ve türevlerini yediği zaman neden doymadığına şaşırdım :)
Hepsi çok güzel yakışmış benim arkadaşıma.
Birbirinizi ne kadar çok sevdiğinizi bilmekteyiz:)
Ellerinize sağlık.Hiç bu kadar zevkli bir mim okumamıştım :))

41 kitchen dedi ki...

Ablacım siz harikasınız yaa=) Çok eğlendim okurken gerçekten.Ne kadar tertipli düzenli bi hatunsun sen böyle, valla inanılmaz imrendim şimdi=) Eşinin de bunları tespit edecek ve de kelimelere dökecek kadar seninle ilgili olması da çok mutlu etti beni. Gerçekten de bu huylara aşık olduğunu o kadar içten söylemişki, ne güzel birşey bu ,Allah ayırmasın sizi=) Çok çok keyifliydi. Bu tarz yazıların devamını da merakla bekliyorum. Yani seni eşin anlatsın arada bir ablacım:Pp Sevgiler.

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Çok hoşsun yaa. Çok şirinmiş garip hallerin. Bazıları bana uyuyor :)
İyi bayramlar canım.

Godsyndrome dedi ki...

şimdi farkettim hiç hoşuma gitmedi yaptığım yorum,gece 1.30 da uykudan uyanıp yorum yaparsam böyle olur işte. Baştan alalım,biber ailesini tanıdıkça evliliğe dair korkularım azalmaya başladı.Allah mutluluğunuzu bozmasın:)

Adsız dedi ki...

İyi Bayramlar diliyorum değerli arkadaşım.
Çok Uzun yıllar da,çok uzun mutluluklarla geçecek nice Bayramların Olsun.

MyBiber dedi ki...

Gönül isterdi ki, hepsi birbirinden güzel ve keyifli yorumlarınıza tek tek teşekkür edeyim. Tabii sevgili eşim bütün garipliklerimi ortaya döküp çekildi kenara... :)) İşlerim gene başımdan aşkın. :( Hani ben rahatsızım ya, :p bu saatlere kadar devam ediyorum bayram hazırlıklarıma... :D
Gerçekten hepsi, -godsyndrome'un ilk yorumu dahil- çok keyifli yorumlardı. Yorgunluktan bitap düşmüş beni, akşam yemeğine götüren eşimle, etraftaki meraklı bakışlar altında kafa kafaya verip büyük bir keyif ve heyecanla birlikte okuyup yayımladık bir kısmını... Eee ne de olsa ilk yazısı idi. Umarım son olarak da kalır. :p İlk defa yemekler çabuk geldi. :D
Hepinize tekrar çoook teşekkür ediyor ve sevdiklerinizle birlikte mutlu bir bayram geçirmenizi diliyoruz. Sevgilerimizle...

stickman dedi ki...

ORLON !!! :p

MyBiber dedi ki...

@stickman; gözlerimi sımsıkı kapatıyorum ve hemen bu kelimeden uzaklaşmak istiyorum. Güzel bayram mesajlarının arasında mahvetti beni. :(

asilzade dedi ki...

harika diyebileceğim bir mim yazısı :) @Chaotic bu yazıyı eniştmize yazdırmak harika bir fikir olmuş sonrası tabi onun için ne kadar sarsıcı oldu bilemem :D ellerine sağlık birbirini seven iki insanın birbirinin garipliklerini - ki garipte olsa güzel geliyor sanırım - bu kadar tatlı anlatabildiğini görmek güzel bir tebessüm bıraktı yüzümde o tebessümle yazıyorum yorumu ellerinize yüreğinize sağlık :)

Zeugma dedi ki...

Canım, 3 Ocak tarihli son yazına yorum yapılamıyor,farkında mısın?

O yazının hemen altına bu MİM yazın yapışmış durumda..Aradaki diğer yazıların yok olmuş..Sanırım bir problem var..
ayrıca az önce bloguna OPERA ile girmek istedim bir türlü açılmadı sayfan..Sadece bordo ve kadifeye benzeyen bir fon var ve kaybolup sayfan açılmıyor bir türlü..
Umarım çözümlenir..Ya da haberin var mıydı bilmiyorum..
Sevgilerimle..

Adsız dedi ki...

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
Personalized Signature:我喜欢淮安掼蛋,靖江青儿,南通长牌,姜堰23张,常州麻将这些地方言游戏

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

zeynep34 dedi ki...

Enişte beye bende teşekkür etmek istiyorum güzel anlatmış!sağolsun..

chaotic(adını bilmediğim için af buyur)senin titiz olduğunu bilmiyordum.düzen-temizlik iyidir ama..lütfen kızmadan olsun.çocukların ve eşin sana biraz daha yardım etsinler sende onlara biraz daha az kızmaya çalış :) olurmu?

Allah elinden iş gelmeyenlere yardım etsin ve sabır versin :)

güzel günlerde kalın...