29 Aralık 2008 Pazartesi

Eskiden... Çok Eskiden Yani...


Yeni bir yıl daha kapımızda bekliyor; yenilemek, yenilenmek için... Ben, eski yılda kalmak istiyorum ama her seferinde geceden yerlerde kalan konfetilerle, boş şarap kadehleriyle, açılmış hediyelerin buruşuk paketleriyle dağınık ve korkunç bir baş ağrısıyla, kocaman harflerle başlıyor yeni yıl.
"Eskiden... Çok eskiden yani... Yani hayatımın üzerinden henüz anka kuşları geçerken... Ayağımı bastığım her halı uçarken... Her düşümden bir prensin öpüşüyle uyanırken... Böylesi uzak değilken Kafdağları.."

ELİF BENGÜ

Çok değil, birkaç gün sonra yaldızı siliniyor her şeyin... Pırıl pırıl gözlerimizi boyayarak gelen yeni yıl, üzerimizden geçerken yavaş yavaş, yine hissettirmeden eskitiyor herşeyi. Ben yine eskilerimle, eski yılda kalmak istiyorum. Her yıl bu döngü böyle devam ediyor.

Kalamadım; (üzerinden henüz anka kuşlarının geçtiği, ayağımı bastığım her halının uçtuğu, her düşümden bir prensin öpüşüyle uyandığım ve Kafdağlarının böylesine uzak olmadığı) o en sevdiğim eski yıllarda...
Biliyorum; kalamayacağım şimdi de 32 yaşımda...


12 yorum:

Godsyndrome dedi ki...

Sanırım bu sene herkes hüzünlü:(

Seyyah dedi ki...

hiç birimiz kalamıyoruz Chaotic ama olsun hepsinin güzelliği ayrı değil mi zaten.. sevdiklerinle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu güzel bir yıla girmeni ve öyle geçirmeni dilerim... Mutlu yıllar:))

41 kitchen dedi ki...

Durmuyor zaman yerinde...Ama eğer dursaydı görebilir miydin oğluşlarını...Ya da hiç büyümeselerdi? okula gittiklerini göremeyecektinki, konuştuklarını...Allah izin verirse mezuniyetlerini, işe başladıklarını, evlendiklerini...Ve onların bebeklerini...Bence bırakalım tatlı tatlı geçsin yıllar. Yoksa çok sıkıcı olurdu hayat=)

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Haklısın canım. Yeni yıl başta gözümüzü boyuyor ama ömrümüzden çalıyor haberimiz yok...

Ukturk dedi ki...

Hüzünleri geride bırakalım:D Mutlu yıllar Chaotic:P:p

aahmetcelebii dedi ki...

Harika bir anlatım olmuş, bırakalım tarih sonlarında ..09 yazsın, biz yinede eski yıllarda kalalım..

ESRİK dedi ki...

Sanırım hastalıklı bir bünyem var:)) Bir kaç yıl evvel biri bana "40 lı yaşlar mükemmel" dedi diye 40 olasım geldi, geçen yılları nasıl keyifle sayıyorum anlatılmaz:))

beenmaya dedi ki...

herşeyin gönlünce olması dileğiyle şimdiden iyi seneler...sevgiler...

mesut demir dedi ki...

fazla mı anlam yüklüyoruz bir geceye..

heyecanı sadece 1 gece olan bir aktivite ve ondan sayısız beklenti de olmak! biraz da haksızlık sanki ertesi gün sadece değişen biraz daha geç uyanmak olmuyormu?

yine de mutlu yıllar..!

MyBiber dedi ki...

Yeni bir yılın ilk akşamından sevgiler... :)
Bıraktığınız yorumlar için ayrı ayrı teşekkür ediyorum hepinize... Kaygım, hüznüm, burukluğum bir sene daha yaşlanmak değil asla. Hiçbir yıl da olmadı. Ömrümüzden çalarken hayat, hep bizimle kalacak, bizimle olacak sandığımız sevdiklerimizin de (anne, evlat, kardeş, dost, arkadaş...)geçip giden zamanla birlikte bir şekilde yitmesi... Daha dün değil miydi, burnumda annemin kızarttığı ekmek kokusuyla uyanmam ve bir gün de diyeceğim ki; daha dün değil miydi boynumda oğlumun minik elleriyle uyumam...?
"Zaman her şeyin ilacı" derler. Zaman; hayatın düşmanı, ölüm. Bu yüzden her yeni yılda sonsuz sevinçler doluyorken içime, bir yandan da kaygı dolu binlerce iğne batıyor yüreğime...
Evet, yine de her şeye rağmen mutlu yıllar... =)

Adsız dedi ki...

how can you write a so cool blog,i am watting your new post in the future!

Adsız dedi ki...

Some of the content is very worthy of my drawing, I like your information!